מה קודם שמירת שבת או כיבוד הורים?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שבוע טוב החלטתי לקבל על עצמי את שמירת השבת הזו. אכן השתדלתי ועמדתי ברוב הדברים , אך מה שהפריע לי בשבמירת השבת הייתה העובדה שבגלל שבני משפחתי חילונים , זה יצר מצב שהייתי חשופה לטלוויזיה וגם כשהלכתי לחדרי הם ניסו "לעזור" בכל מיני דברים כמו להדליק לי את האור (למרות שלא ביקשתי , ואז כבר עמדתי במצב שלא יכולתי לבקש שיכבו וחוזר חלילה...) וכו`... אך הדבר שהפריע לי מכל הייתה העובדה שאבא שלי התקשר אליי לבית שבו ישנתי (אצל אחותי) ודרש לדבר איתי בכל תוקף (בגלל איזו בעיה שיגרתית לחלוטין שהייתה לו במחשב). הוא ידע שלקחתי על עצמי את השבת (וזה לא משהו שאהב) ובכל זאת , התעקש. ביקשתי שיסבירו לו שאדבר איתו במוצ"ש אך לאחר דקה הוא התקשר שוב בכעס ודרש לדבר איתי (ופה כמובן שיחק על מצפוני העיניין של כיבוד הורים ובגלל שאני לא בקיאה בהלכות , לא ידעתי מה קודם למה ומה עליי לעשות). נוצר מצב שעניתי לטלפון ובעיקבות זאת התפתחה מריבה ביני לבינו. השאלה מה קודם למה? ניסיתי כמה שאפשר לא להגיע למצב של מריבה אך הוא דחק אותי לפינה. השאלה מה עושים עכשיו? ומה הייתי אמורה לעשות באותו מצב? תודה מראש

תשובה

שלום

תידעי מראש שאת מבקשת שלא "יעזרו" לך, כיוון שגם זה אסור לדעתך.

חייבים לכבד הורים, עד המקום שבו כיבוד שלהם גורם לאי כיבוד של מי ששתיכם כפופים אליו- שזה הקב"ה. במקרה של התנגשות בין ההורה למצוות התורה, אסור לשמוע כלל להורה וחייבים לכבד את השותף הבכיר יותר בהולדתך שזה הקב"ה.