סעודה בליל ברית יצחק

  • כ"א תמוז התשע"ח

שאלה

שלום כבוד הרב, האם חובה לערוך סעודת ברית יצחק לילה לפני הברית מילה? ומה ההלכה - שלחן בשרי או חלבי.
תודה מראש

תשובה

שלום רב,

אין חובה לעשות סעודה בלילה לפני הברית עם נטילת ידיים ולחם, אלא מספיק להביא מיני מזונות ומתיקה וכיוצא בזה (יעויין קצור שלחן ערוך ילקוט יוסף חלק יורה דעה סימן רס סעיף ב), ובוודאי שאין צורך לעשות סעודה בשרית. יש לציין שאצל האשכנזים לא נהגו לעשות שום סעודה בלילה לפני הברית.

בברכה,

הלל מאירס