כמה שאלות שלי לגבי זמן תתפיילן

  • ט' סיון התשע"ח

שאלה

שלום לכבוד הרב .
יש לי כמה שאלות:
1) לעניין ברכה ראשונה , אם ברכתי על משהו , המוציא , מזונות , שהכל וכדו', ואז יצאתי למרפסת, האם צריך לברך שוב? האם זה נחשב שיצאתי מהבית? או שמרפסת היא נחשבת כמו חדר?
(אם זה חשוב , יש גם פרגולה מעל המרפסת ככה שהיא נראית כחלק מהבית). אנחנו גרים בבניין.
אני שואל זאת כי לפעמים אני אוכל שם ויוצא ונכנס ואני לא יודע אם צריך לברך מחדש.

2) האם יש בעיה של 'אוהל' לשים כרית על הראש בשבת? (לא שהראש תהיה על הכרית , אלא שהכרית מעל הראש. למשל אני לפעמים עושה ככה אם יש טלוויזיה או משהו אז כדי לא לאטום את האוזניים ולא לשמוע..)

3) לצערי קרה לי מצב שהנחתי אתמול תפילין ממש בסוף של בין השמשות. אני לא בטוח בכלל שהספקתי.
השקיעה באשדוד לפי לוחות הזמן הייתה אתמול ב-19:36 . אז עוד 13 דקות וחצי (בין השמשות) - זה 19:49 וחצי דקה.
אני התחלתי להניח ב19:47 , וסיימתי ב19:50(ועשרים שניות). משהו כמו דקה אחרי בין השמשות.
עכשיו חיפשתי בכמה אתרים וראיתי באחד מהם שהשקיעה ב19:37, ואם היא הייתה כך, אז כן הספקתי...אבל רוב האתרים היה רשום בהם 19:36 , אז אני לא בטוח אם זה היה נכון.
ההפרש הזה של הדקה ממש חשוב.
בכל מקרה, אני לא יודע אם זה נחשב שהנחתי.
איך מכפרים על יום שעבר בלי הנחת תפילין?

תודה רבה והמשך יום נעים!

תשובה

שלום וברכה

1. לא נחשבת כיציאה מהבית.

2. אין חשש.

3. זה נחשב כמו שהנתחת תפילים. כמובן להבא יש להשתדל לא להגיע למצב כזה שאתה כנמעט מפספס את המצווה היקרה הזו. וזאת מלבד ההפסד שלא היה לך את ההשפעות הטובות של המצווה כבר מהבוקר.

מצוות התפילין מביאה השפעה גדולה על נפש האדם ואנגריות חיוביות בכל המובנים וחבל לא לקבל את השפע מוקדם ככל האפשר.