זוגיות

איך נפרדים מחברה מבלי לפגוע בה?

  • ט' סיון התשע"ח

שאלה

אני בתהליך יפה ומדהים של התחזקות אמיתית. אני יוצא עם מישהי למעלה משנה ולפני החג אמרתי לה שאני רוצה לסיים את הקשר כי אנחנו עושים מלא עבירות ביחד. הייתי רוצה להתחתן איתה אבל עם הזמן שעובר אני רואה שזה לא בדיוק קורה אז החלטתי בצעד הכי קשה בעולם לומר לה שדי. אנחנו חוטאים וזה רק יזיק לנו. הבעיה שלי בכל הסיפור זה שאני לא רוצה לפגוע בה כי עכשיו היא שולחת הודעות בסגנון זה שאני אגואיסט ואכזר ואיך אני עושה לה דבר כזה וזה לא מה שהיא הכירה וכל זה... אני מרגיש נורא עם איך שהיא מרגישה בעקבות זה. איך עלי לעשות והאם בכל זאת לא להתייחס ולהמשיך בדרך שלי גם אם זה חטא בפני עצמו של לצער אותה וזה יתנקם בי כי זה נעשה ככה.
תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

אשריך ואשרי חלקך שזכית לוותר על אהבת החבר מול אהבת ה'.

עליך להסביר לה שאין זה אכזריות. חטא משותף הוא דבר חמור לשניכם יחד ואין אכזריות יותר גדולה מזה להחטיא את חבירו שעל כך אמרו חכמים שגדול המחטיאו יותר מההורגו שההורגו הורג בעולם הזה והמחטיאו מאבדו מעולם הבא - עולם הנצח, זה רק לטובתה ומרוב אהבתך איליה. וגם כעת אתה מוכן להינשא לה אבל אתה לא מוכן להתאכזר עליה ולהחטיא אותה שוב ושוב. כל עם ישראל שווים בפני התורה וההגדרות של חילוני דתי חרדי אין להם כל משמעות בפני בורא עולם ולכן כרגע אם אין מצב לחתונה בקרוב אתה נאלץ לקטוע את הקשר, אבל הלוואי ותוכלו להקים בית נאמן בישראל בקרוב ממש.

אשמח לסייע לך עוד ככל הצורך.

בהערכה רבה,