שו"ת שבועות

האם מותר להשתמש בנייר חתוך שאדם אחר חתך בשבת

  • כ"ט אייר התשע"ח

שאלה

שבוע טוב כבוד הרב
לא יודעת מה הייתי עושה בלעדיי הידברות אז קודם כל תודה רבה רבה!!!

נייר שלא חתוך בשבת מותר לי להשתמש אם בנאדם אחר חתך את הנייר או שזה מוקצה?
בעז"ה שבועות במוצאי שבת האם עושים הבדלה?
עושים ערוב תבשילין?

תשובה

שלום וברכה

שמחים לעמוד לצידך.

א. יש להשתמש בנייר בסליל ולהכניס לשירותים את החלק המשומש ולהוריד את המים והחלק המשומש ישטף באסלה.

ב. אכן עושים הבדלה הנה סדר הקידוש וההבדלה
אֵלֶּה מוֹעֲדֵי יְדֹוָד מִקְרָאֵי קֹדֶשׁ, אֲשֶׁר תִּקְרְאוּ אֹתָם בְּמוֹעֲדָם:
וַיְדַבֵּר מֹשֶׁה אֶת מֹעֲדֵי יְדֹוָד, אֶל בְּנֵי יִשְׂרָאֵל:
סַבְרִי מָרָנָן:
ועונים - לְחַיִּים:
בָּרוּךְ אַתָּה יְדֹוָד, אֱלֹהֵינוּ מֶלֶךְ הָעוֹלָם, בּוֹרֵא פְּרִי הַגֶּפֶן:
בָּרוּךְ אַתָּה יְדֹוָד, אֱלֹהֵינוּ מֶלֶךְ הָעוֹלָם, אֲשֶׁר בָּחַר בָּנוּ מִכָּל עָם. וְרוֹמְמָנוּ מִכָּל לָשׁוֹן. וְקִדְּשָׁנוּ בְּמִצְוֹתָיו. וַתִּתֵּן לָנוּ יְדֹוָד אֱלֹהֵינוּ בְּאַהֲבָה. (בשבת - שַׁבָּתוֹת לִמְנוּחָה וּ) מוֹעֲדִים לְשִׂמְחָה. חַגִּים וּזְמַנִּים לְשָׂשׂוֹן. אֶת יוֹם:
חַג הַשָּׁבוּעוֹת הַזֶּה. אֶת יוֹם טוֹב מִקְרָא קֹדֶשׁ הַזֶּה. זְמַן מַתַּן תּוֹרָתֵנוּ:
אַהֲבָה מִקְרָא קֹדֶשׁ. זֵכֶר לִיצִיאַת מִצְרָיִם. כִּי בָנוּ בָּחַרְתָּ וְאוֹתָנוּ קִדַּשְׁתָּ מִכָּל הָעַמִּים. (בשבת - וְשַׁבָּתוֹת וּ) מוֹעֲדֵי קָדְשְׁךָ (בשבת - בְּאַהֲבָה וּבְרָצוֹן) בְּשִׂמְחָה וּבְשָׂשׂוֹן הִנְחַלְתָּנוּ. בָּרוּךְ אַתָּה יְדֹוָד, מְקַדֵּשׁ  יִשְׂרָאֵל וְהַזְּמַנִּים:

בָּרוּךְ אַתָּה יְדֹוָד, אֱלֹהֵינוּ מֶלֶךְ הָעוֹלָם, בּוֹרֵא מְאוֹרֵי הָאֵשׁ:
בָּרוּךְ אַתָּה יְדֹוָד, אֱלֹהֵינוּ מֶלֶךְ הָעוֹלָם, הַמַּבְדִּיל בֵּין קֹדֶשׁ לְחוֹל. וּבֵין אוֹר לְחוֹשֶׁךְ. וּבֵין יִשְׂרָאֵל לָעַמִּים. וּבֵין יוֹם הַשְּׁבִיעִי לְשֵׁשֶׁת יְמֵי הַמַּעֲשֶׂה. בֵּין קְדֻשַּׁת שַׁבָּת לִקְדֻשַּׁת יוֹם טוֹב הִבְדַּלְתָּ. וְאֶת יוֹם הַשְּׁבִיעִי מִשֵּׁשֶׁת יְמֵי הַמַּעֲשֶׂה הִקְדַּשְׁתָּ וְהִבְדַּלְתָּ. וְהִקְדַּשְׁתָּ אֶת עַמְּךָ יִשְׂרָאֵל בִּקְדֻשָּׁתָךְ. בָּרוּךְ אַתָּה יְדֹוָד, הַמַּבְדִּיל בֵּין קֹדֶשׁ לְקֹדֶשׁ:

בהצלחה,