חגים ומועדי השנה

קיום יחסים בליל שבועות

  • ג' סיון התשע"ח

שאלה

שלום רב,
יום המקווה שלי יצא בעזרת השם ביום שבת, חג ליל שבועות. האם מותר לקיים יחסים? בעלי שהחל מאוד להתחזק לאחרונה אומר שאסור כי זה יום קדוש בו עליו להתפלל כל הלילה. אני טוענת מנגד שרק בצומות ובתעניות יש לשמור נגיעה ולהימנע מקיום יחסים כי הם ימים בהם האדם צם ומתענה לפני הקדוש ברוך הוא. האם אני טועה?
תודה רבה

תשובה

שלום רב,

מצד הדין מותר לקיים יחסים בליל שבועות, אמנם לפי הקבלה נכון להימנע. ומכל מקום גם לפי שיטת הקבלה אם חל ליל טבילה בליל שבועות - אפשר (וגם צריך) לקיים יחסים.

מקורות: משנה ברורה (סימן רמ סק"ז, וסימן תצד סוף סק"א).

בברכה,

הלל מאירס