ימי הנידה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

אני למדתי לאחרונה על שבעת ימי הנידה שאסור לבעל לגעת באישתו. ולאחר שבוע צריכה לספור עוד שבוע וכך זה יוצא שבועיים בחודש. השאלה שלי היא האם השבוע השני נחוץ? התורה טוענת שזה שבוע טהרה אך לדעתי שבוע זה הוא בשביל שהאישה תבייץ וברגע שהם יקיימו יחסים יגברו הסייכוים להביא ילדים. ואני לא מעונין שבכול פעם שאקיים ייחסים עם אישתי היא צכנס להריון בתודה

תשובה

שלום

שלומי, את עומק הסיבה להגדרת ימי הנידה כפי שהן לא נוכל לדעת. דעתך אמנם חשובה ויקרה אך בשעה שכך פסקה התורה עלינו לנהוג כפי שצווינו.אין דרך התורה לנהוג ב`עורמה` כפי שעלה מבין השורות.

מעצם הגדרת ימי הריחוק יכולים אנו רק להתפעל כיצד כבר לפני אלפי שנים הוברר לנו תיארוך מדוייק של ימי הביוץ ללא כל אמצעים מדעיים מיכשור וכד`, בעוד עולם המדע נחשף לתיארוך הביוץ רק בימינו אנו.

בקשר למשמעות המעשית לגביכם, כניסה להריון וכו` תוכל לפנות לרב מוסמך באופן אישי ולדון עימו. ישנם דרכים ופתרונות, אך הכל על פי פסיקת הרב כאמור.