כשרות ברכות ומה שבניהם

  • ט' אלול התשע"ו

שאלה

נערים מעל גיל בר מצוה ממשפחות רחוקות מאד מיהדות, ובאים מידי פעם לשיעורי תורה, ונוהגים לאכול עם משפחותיהם במסעדות טריפה, ואין שום אפשרות להבניא אותם בשלב זה מכך. ושואלים אם לברך על מאכלם במסעדה. לפי שאולי אם יברכו יתקרבו לאט לאט ליהדות, משא"כ אם יאמרו להם לא לברך יתנתקו לחלוטין מהיהדות. מה להשיב להם.

תשובה

יאמרו להם שיברכו על הירקות בפה"א ועל המים שהכל, וכך על כל דבר כשר שאוכלים ושותים. ולא יברכו על מה שאינו כשר. וישפיע הדבר בע"ה שעצם הבחנתם שעל זה לא מברכים, שהוא דבר שאינו ראוי לאכילה.