למה אבי כועס בחלום ?

  • כ"ג ניסן התשע"ח

שאלה

כבוד הרב
קורה לי כבר כמה פעמים שאני חולם על אבי זל״ בחלום לא נעים שלאחר שאני מתעורר מימנו יש הרגשה של מועקה פחד ודאגה ואני שואל את עצמי למה הוא כועס עלי בחלום . אני משער שהסיבה היא שאני לא עושה עליו קדיש מאחר ובעיר שאני גר בהולנד אין בית כנסת. משמעניין זה שהאח השני לא חולם על אבי . תודה מראש לכבוד הרב על תשובותיו ולאירגון הידברות המבורך.
א. פרץ

תשובה

שלום וברכה

אם אתה בשנת האבל ואין לך אפשרות לומר קדיש עליך לשכור יהודי תלמיד חכם וירא שמיים שיאמר עליו קדיש לפחות פעם ליום.

אולם יתכן שהצער של האבא הוא על אי שמירת המצות כהלכה כדכשרות שבת וכדו' אולם את זה תוכל לדעת בעצמך האם אתה אכן מקיים את מצוות השם כראוי.