הזזת שעון שבת במהלך השבת

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שאלה שמעסיקה אותי הרבה זמן ושאלתי רב בנוגע לכך וגם הוא אינו ענה לי תשובה סופית אם כך. יש שעון שבת בבית כאשר מפעילים אותו הוא מדליק את האורות בסלון ובמרפסת (אנו אוכלים בחוץ יום שישי בערב) ואחרי שעה 12 בלילה הכל נכבה, השאלה היא האם מותר לי כאשר כבו האורות ללחוץ על המתג של המנורות של החצר בחוץ למצב של כבוי איני עושה פעולת חשמל כלשהי רק מוריד את השקע לכבוי שלא ידלק יום למחרת כי אין צורך באור בחצר יש שם חשמל גדול ואנו רוצים לחסוך בחשמל לכן השאלה האם מותר כאשר החשמל כבוי בבית להוריד את השקע של המפרסת על מנת שיום למחרת לא ידלק בבוקר אלא ידלק רק הסלון (הסלון והמרפסת זו יחידת חשמל ביחד האם אני יכול להוריד את השקע רק של המפרסת הרי אין בו חשמל כל החשמל נכבה עם שעון השבת וחוזר יום למחרת..)

תשובה

שלום

אף שיש מחמירים בדבר, אפשר לסמוך על דעתו של הגאון הגדול רבי שלמה זלמן אוייערבך זצ"ל שהתיר להוריד את מתג החשמל בשעה שהוא מופסק, בכדי שלא יידלק אחר כך. אולם יש להוריד את המתג כלאחר יד, דהיינו על ידי המרפק או אחורי היד.

בהצלחה - מנשה ישראל