האם השם משפיע על מציאת בן זוג?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

כבוד הרב שלום! שלחתי את השאלה הזו לפני שבוע וטרם קיבלתי עבורה תשובה . שמי חנה ענת כהן כך מופיע בתעודת הזהות הגעתי במהלך השנים התנסיתי במערכות יחסים כושלים שהסתיימו לצערי למציאת זיווג הגון .אני בת 29 שומרת שבת מזה שנה ושבעה חודשים ואף קראתי את מגילת שיר השירים למשך 40 יום בכוונה מרובה למצוא זיווג. נאמר לי כי עצם העובדה ששמי מורכב משתי שמות יתכן ומשפיע לי על הגורל שמי חנה ניתן לי על שמה של סבתי המנוחה מצד אבי בטרם הלכה לעולמה. האם יש אמת בכך ששמי אכן משפיע על גורלי ? והאם יש דרך לשנות את המזל שלי שכאמור כל מערכת יחסים מסתיימת בבגידה או בפרידה מסיבה כל שהיא ? אפשר לומר שאני דיי חסרת אונים בנושא של בן זוג ... אציין בנוסף כי גם מבחינה כלכלית השנים לא הטיבו עימי ואני לא מצליחה לשגשג ולצמוח מבחינה זו מה עליי לעשות? אודה לך על תשובה כבוד הרב ואם אפשרי לקבל את התשובה באי מייל אודה גם על כך תודה מראש

תשובה

שלום

אין שום בעיה עם השם שלך, השם העיקרי שלך הוא השם הראשון `חנה` והוא שם מצויין, שיש בו כל הפוטנציאל להצלחה כבירה.

מבלי להכיר את כל הרקע שלך, הייתי מציע על סמך זה שכתבת כי חזרת בתשובה והתחלת לשמור שבת, ברוך השם, להמשיך בדרך הזה, [אם במידרשה לבנות או באופן אחר], וכך תוכלי לצאת בקרוב עם בחור שגם הוא חוזר בתשובה, [מישיבה לבעלי תשובה], וכשתלכי על קשר כזה, לא תדעי מה זה בגידה, מקסימום זה יקח קצת זמן עד שתמצאי את הבחור הנכון, אולם מבגידה לא תדעי עוד.

 המתפלל בשבילך - מנשה ישראל