התייחסות לרמזורים בשבת

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב... האם מותר לעבור בשבת באור אדום?? צריך להתיחס לרמזורים או לא? אם יש אדום והכביש פנוי מותר לעבור. תזכו למצוות! אתר מעולה! עדי

תשובה

שלום

בימי חול, דעת כל הפוסקים שחייבים לעצור באדום גם כשאין שום רכב חולף, וביארו את האיסור בארבע נימוקים הלכתיים.

בשבת, במקום שאין תנועת רכבים, כמו בשכונות השומרות שבת, אין חובה מעיקר הדין לעצור באדום, אולם לפנים משורת הדין יש לעצור, ומסופר על הגאון רבי יעקב קמניצקי זצ"ל מגדולי ראשי הישיבות בניו יורק, שהיה עוצר באדום בשבת, גם בשכונה החרדית `ויליאמסבורג`.

אולם כשהכביש סגור לתנועה מבחינה חוקית, אין להחמיר כלל לעצור באדום, מאחר ובמקרה זה הרמזור אינו משמש כתמרור כלל, בעת שהכביש סגור לתנועה על פי חוק. מאידך גיסא בשכונה שעדיין יש שם תנועת רכבים בשבת לדאבונינו, חיוב גמור על הולכי הרגל לציית לכל התמרורים בשבת כבחול, ללא כל הבדל.

בהצלחה - מנשה ישראל