עלייה לבית העלמין כל שבוע

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שוב אני. אבי נפטר לפני כשנתיים ומאז בכל יום שישי אני עולה עם אמי לבית עלמין מדליק נר וקורא אותיות נשמה. וגם אמי מדליקה נר בבית ואני קורא גם בערב שישי את האותיות בבית.אנשים טוענים שזה לא "בריא" ושאני מפריע את מנוחת הנפטר. נכון\לא נכון. ואם לא מה עליי לעשות במקום.

תשובה

כפי שהשבתי לך, היסודות הם שמירת שבת ושמירת טהרת המשפחה, ככל שתרבה בשמירת ענינים אלו יזכה האבא ליותר מנוחה בקבר.

כשתעסוק בעיקרים, תוכל לוותר על הדלקת הנר תמיד, הנחת רוח לאבא משמירת שבת לגבי הנחת רוח שלו מהדלקת הנר הוא בערך אחת למליון ויותר, אף שאינני מזלזל כלל וכלל במה שאתה נוהג כעת, ואינני סבור שיש בהדלקה ובקריאת התהילים משום הפרעה לנפטר.

בהצלחה - מנשה ישראל