מעשר כספים לאחות

  • ד' אדר התשע"ח

שאלה

שלום כבוד הרב... אני עובדת ומרוויחה 2000 שקל בחודש אז מעשרות זה 200 שקל? ושאלה שנייה אחותי נשואה עם 5 ילדים בלי עין הרע והמצב הכלכלי קצת קשה אז אני יכולה להביא לה את המעשרות או שלא מחלקים למשפחה. תודה רבה

תשובה

שלום רב,

1. נכון.

2. מותר לך לתת את כספי המעשר שלך לאחותך אם אין לה די כסף לכיסוי צרכיה הבסיסיים. ואף מצווה וחובה להקדימה לשאר אנשים שזקוקים לעזרה, כי קרובי משפחה קודמים לכל אדם, כמבואר בשלחן ערוך יורה דעה (סימן רנא סעיף ג).

בברכה,

הלל מאירס