מה בדיוק או בערך עושה הנשמה שהיא עולה לעולם התיקון

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

מה בדיוק או בערך עושה הנשמה שהיא עולה לעולם התיקון איך היא חיה באיזה צורה ומה היא עושה? האם למעלה אנשים שנפטרו מקיימים יחסים בים אישיים באיזה עולם שהם עולים והאם הם מרגישים רגשות אחד לשני ? והאם אדם שנפטר בעולם הזה הנשמה שלו היא בצורת גוף כמו שהיה בעולם הזה?

תשובה

אי אפשר להסביר לנשמה בגוף, את מהלכי החיים שמחוץ לגוף. הצמצום שלנו בגוף לא מאפשר לנו להשיג את הדברים האלה כפי שהן, וכמו שלא ניתן לתולעת הרוחשת על פני משטח להבין את מימד העומק, [אלא רק את מימד האורך והרוחב, שהן מושגות בדעתה], כך אנו לא יכולים להבין מה זה רוחניות, אלא להאמין שיש חיים אחרי החיים, וברגע שנגיע לזה נבין הכל ללא צורך בשאילתות ותשובות.

ממה שמבואר בספרים מובן שכשהנשמה מגיעה למקום שלה בגן עדן היא נהנית מזיו השכינה שהוא עונג רוחני דבר שלא ניתן לתיאור כלל.

אכן, נשמות הקרובים יש להם קשר גם בעולם הבא, מהות הקשר לא מושג, כמו כן גדולי החכמים מלמדים שם תורה להמון נשמות מתלמידיהם שבכל הדורות, וזהו הנקרא "ישיבה של מעלה", ונשמת אדם כשהיא עולה למעלה היא זוכה לעלות לישיבות כפי מעלתה וכפי מה שקנתה לעצמה בחייה בעולם הזה. משתלם לחטוף הרבה בעולם הזה - מנשה ישראל