התפתחות המינים-אבולוציה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

חקרתי רבות את העניין של האבולוציה ושאלה אחת גדולה התעוררה אצלי. לפי מה שראיתי היהדות טוענת שמכיוון שהעולם שאנו רואים כ"כ מושלם ותכליתי לא יתכן שהוא נוצר במקרה.ממבט ראשון נראה הגיוני לחלוטין. הבעיה היא שהאבולוציונים לא טוענים שהעולם המורכב נוצר ב"בום אחד". הם טוענים שבהתחלה נוצרה מולקולה פשוטה אחת או יותר, שכנראה מורכבת מלא יותר מ-30-40 תת-יחידות. מולקולות פשוטות אלו הן שהתפתחו (לטענתם) בהדרגה למערכות משתפות פעולה יותר של שיכפול עצמי, ואז בסופו של דבר לאורגניזמים פשוטים. אז שאלתי היא כזאת: לדעת האבולוציונים,איך טענת "ההתפתחות" עוזרת להם להתגבר על קושית מורכבותו האדירה של העולם? כלומר,אוקיי,אז נגיד שהיתה מולקולה פשוטה מאוד שהתפתחה והתפתחה ולבסוף נוצרו החיים על פני כדור הארץ. איך זה עוזר? גם אם הייתה מולקולה פשוטה,איך היא לעזאזל יודעת להתפתח לדבר מורכב יותר? למיטב הבנתי,זה לא מוריד מנס המורכבות של העולם. זה בדיוק כאילו עולמנו המורכב נוצר "בבום אחד". מה זה משנה אם הוא התפתח או נוצר מושלם בבת אחת הרי הכל לטענתם קרה "במקרה" בלא יד של מתכנן? אני לא בטוח,אבל אני חושב שהם טוענים שהאבולוציה היא לא רק אקראיות אלא שילוב של "הברירה הטבעית" שהיא זאת שעזרה לאורגניזמים הפשוטים להתפתח לדברים מורכבים יותר. סליחה על אורך ומורכבות השאלה. אשמח אם תוכלו לעזור לי.

תשובה

אני מציע לך ירון לשמוע את הרצאתו הנפלאה של הרב זמיר כהן הנקראת "ימי בראשית" ותמצא מענה מספק לכל מה שמטריד אותך בענין הזה.

טלפן למוקד הידברות מס. 036106061 הזמן את הדיסק לצפיה, והם ישלחו לך אותו חינם.

שלום רב - מנשה ישראל