מתי חלים ימי הצום ומדוע?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

איזה ימי תענית וצומות יש לעם ישראל,מתי הם חלים ומדוע, וכן מה נהוג בהם ומדוע..??

תשובה

יום כיפור- מהתורה כחלק מתהליך התשובה והטהרה של היום. צום גדליה- יום אחרי ראש השנה ,באותו היום נרצח מנהיג שארית ישראל אחרי החורבן בשם גדליה בן אחיקם ובזה נסתם הגולל על הישוב היהודי בארץ ישראל .

עשרה בטבת - יום בו התחיל המצור על ירושלים ובעצם התחיל תהליך החורבן. תענית אסתר- לזכר התענית שצמו בזמן המן וכהכנ. טהרה ליום הפורים.

יז בתמוז- החל השלב האחרון בחורבן. תשעה באב - החורבן עצמו של בתי המקדש. כל הצומות מלבד תענית אסתר נועדו להיות חלק מתהליך תשובה שנדרש באותם הימים ועיקר התענית מכוונת להתעוררות וחזרה בתשובה.