למה לא קורה אצלי כלום בתחום הזוגיות

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב אני בת 25 ,לא הולך לי בתחום הזוגיות על אף שאני מאוד בשלה לקשר רציני ולהתמסדות. אני מוכרחה לציין כי הלחץ מהסביבה מאוד משפיע עליי תמיד מתפלאים ומרימים גבה איך אחת כמוך לבד את נראית טוב, חכמה,בחורה טובה,משפחה טובה?! האמת שזה לא עושה לי טוב ורק מעכיר את ההרגשה. האם אני יכולה לעשות משהו שישפר את המצב?(לציין שלא מדובר בבררנות,פשוט אין הצעות) מה ניתן לענות לאותם אנשים שמתפלאים כל הזמן?

תשובה

זיוג זה אחד הדברים שהתועלת מהשתדלות האדם בנושא היא קטנה, ורובה בידי שמים. הנסיון שנותנים לאדם בענין הזה הוא נסיון הצדיקים מאבות אומתנו עובר דרך גדולי עולם הרבה התנסו בזיוג ונישאו מאוחר, אין אנו יכולים לדעת כל אחד מה סיבתו האישית לעיכוב, אבל סיבה כללית יש והיא שרצון הבורא מאנשים הללו שיתפללו ויבקשו מלפניו על שלמות נפשם, הרי אין זה תוספת לנוחיות החיים אלא צורך בסיסי לכל אדם, וכאשר יש נסיון בדבר כזה בסיסי פרושו שאדם כזה נמצא ברמה רוחנית גבוהה שמועררת ציפיה ממנו שגם בנושא כל כך חיוני יקבל את זה כתוצאה ממעשיו ותפילתו ולא חינם.

אינך צריכה להשיב למתפלאים אלא תאמרי - בבקשה יש לכם פליאה תציעו הצעה ואשמח לבוק אותה ואולי אתם השליחים למציאת הזיוג שלי.

תמשיכי את חייך כרגיל ואל תחיי כל היום סביב הנושא, ובעזרת השם תמצאי בקרוב את בחיר לבך וזיוגך המתאים לך.