מותר לסחוט סמרטוט בשבת?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בס"ד שלום כבוד הרב שמעתי שאסור לסחוט סמרטוט בשבת ויש לנו בעי`ה עם זה, איך אפשר לנגב את השולחן אחרי שאוכלים סעודת שבת? והאם בנגיעה עצמה בסמרטו(בלי ללחוץ)היא החשש לסחיטה? עוד משהו על זה:צריך שיהיו 2 סמרטוטים אחד לבשר ואחד לחלב? או שמספיק לשטוף אותו?

תשובה

שלום אכן יש בעיה של סחיטה בסמרטוט, לכן בשבת לא משתמשים בסמרטוט, וניקוי הכלים לא משתמשים בסקוטש אלא בדבר העשוי עם חורים גדולים שאין בו סחיטה( תברר בחנו שכחתי את שמו).

בשולחן תשימו מפת חד פעמי מנילון ואז אין בעיה כלל, במקרה ונשפח או להניח על זה ספוג יבש ולספוג את המים(כמון ואחר כך לא לסחוט את הספוג אלא להניח אותו עד מוצאי שבת) או לגרוף עם גומי.

נהגו להשתמש בסמרטוט של הכיור החלבי לשולחן החלבי ובסמרטוט הכיור הבשרי לשולחן הבשרי.