האם מותר לדווח למשטרה על נהג שיכור?

  • כ"ג תשרי התשע"ח

שאלה

שלום, מדובר על שכן שנוהג כמעט כל יום לשתות אלכוהול בשעות הלילה ונוסע כ 5 ק"מ ממקום השתייה עד לביתו. האיש אגרסיבי מאוד בהתנהגותו ואין לו דרך ארץ. בגלל התופעה הזו הוא נוהג בפראות בכבישים שלצידם הולכי רגל רבים (דרך קריה חרדית שלא לכולם רכבים) מספר פעמים עלה על מדרכות בשכונה, וגרם לנזקים קטנים ברכבו וברכוש המשותף. למרות האיסור להלשין, האם יש פה הצדקה לפנות למשטרת התנועה על מנת שתציב לו מארב ואולי בדרך זו יימנע מלסכן הולכי רגל ורכוש? אודה מאוד לתשובתכם או על פתרון חלופי שתראו לנכון.

תשובה

שלום רב,

חובה עליך לדווח מיד למשטרה על אותו אדם שנוהג בשכרות כדי למנוע אסונות בנפש וברכוש.

מקורות: כמו שכתב כיוצא בזה בשו"ת יחוה דעת חלק ד' (סימן ס). וע"ע בשו"ת תשובות והנהגות חלק א' (סימן תתנ) ובספר עלינו לשבח חלק ב' (בסוף הספר תשובה פ"ט) ובספר מאיר נתיבים (עמודים 37-38).

בהצלחה רבה,

הלל מאירס