תפילה כשאין חשק

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב. הרב, לפעמים מגיע זמן מנחה או ערבית ואין לי חשק להתפלל (או לאחר יום עמוס חטאים) ואינני יודע מה לעשות אולי עלי להתפלל למרות שזה יהיה בלי חשק,או להתפלל בבית או לא להתפלל בכלל?

תשובה

שלום ישראל

החשק לא פוטר מחיוב, אלא שאתה צריך לבדוק עם עצמך מתי ההליכה כנגד עצמך וללכת להתפלל בכל אופן לא תזיק לך וסוף סוף תרגיש טוב אחרי שהלכת ומתי זה יהיה פשוט שנאוי עליך . במקרה כזה יש מקום להקל שהתפילה ביחיד תיהיה יותר מועילה.