לבישת טלית של אדם שנפטר

  • י"ב תשרי התשע"ח

שאלה

אבי היקר נפטר לפני 5 חודשים ולקחתי את הטלית מביתו ביום הכפורים אני ובעלי כמו כל שנה צמים והולכים לבית כנסת ונתתי לבעלי ללבוש את הטלית של אבי היקר אמא דואגת וביקשה לבדוק האם מותר ללבוש טלית של אדם שנפטר אבי היה איש צדיק שכל יום כיפור היה מבלה בבית כנסת ובכלל האם אפשר ללבוש בגדים של אדם שנפטר? תודה

תשובה

שלום רב,

מותר ללבוש טלית של אדם שנפטר, וכן מותר ללבוש את שאר בגדיו חוץ מנעליים שהיו עליו בשעת פטירתו (יעויין שו"ת יביע אומר חלק ג' חלק יורה דעה סימן ה).

בשורות טובות,

הלל מאירס