איך אדע שהיהדות היא אמת בלא לבדוק דתות אחרות?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום, רציתי בבקשה לדעת מה עלי להשיב לאנשים ששואלים אותי האם חקרתי דתות אחרות כשקבעתי שהדת היהודית הכי אמיתית, הרי אפשרי ליישם נעשה ונשמע גם לדתות אחרות, מלבד הראשוניות שלנו ,בכל זאת אף אחד מאתנו לא יודע באמת מה כתוב אצלם. אגב איך אפשר להסביר את תרומתה של היהדות לאנושות לעומת תרומתם של דתות אחרות? וגם איך בעצם אנחנו מפיצים את 7 מצוות בני נח , איך זה בא לידי ביטוי? אני זקוק לתשובות כנגד מקטרגים רבים ,עיזרו לי להוציא אמת לאור ! בתודה ליאור

תשובה

שלום ליאור

אין צורך לחקור דתות אחרות, בואי נקח את שתי הדתות העיקריות ההגיונית כביכול בימינו( שאינם סתם אוסף של מנהגי אלילות וטקסים פגנים) איסלם ונצרות.

שתיהם מבוססים על היהדות והתנ"ך לא מכשחישים את היותינו קודמים להם ומסוללי הדרך לאמונה באל אחד- אלא מה ? לטענתם באיזה שהוא שלב בהיסטוריה אלוקים החליף את רצונו ובחר בהם,

וכאן אני שואל, כשאלוקים רצה לבחור בעם היהודי כולם מסכימים שעשה את זה בריש גלי לעיני כל העולם במעמד הר סיני, אז כשבא לחליף את רצונו( דבר שלעצמו לא כל כך הגיוני) יעשה את זה בסתר , וידויע בחלום לישו או למוחמד? הרי להוציא מלב אנשים דבר שכבר קיים הרבה יותר קשה , והיה צריך לעשות זאת במעמד כפול רושם ממעמד הר סיני...

דבר שני- אדרבא כפי שאמרתי פעמים רבות התוכחנו עם נוצרים ועם אסלמים, אין להם תשובות לאף שאלה שלנו , מי שרוצה יקבע פגישה ונתווכח...

היהדות תרמה את כ לבסיס המוסר האנושי- עשרת הדיברות- המצפון האנושי( כפי שגדולי השונאים שלנו הנאצים טרחו לצעוק שנמאס מהמצפון שהיהודים הנחילו לעולם) התרומה של היהודי היא מעבר לכל קנה מידה של עם אחר, מספיק להסתכל בטבלת זוכי פרסי נובל, מדענים, ספרות .

איננו מחויבים מהתורה להפיץ את שבע מצוות בני נוח, אלא גוי שמעונין לשמוע מידע בנושא יכול לקבל אותו, זה בעיה אישית שלו עם הקב"ה אם שומר עליהם או לא. קמה אגודה שעוזרת לגוים לשמור את שבע המצוות ומקיימת מדי פעם כנסים להחדרת התודעה בענין.