ריבוי תפילה, מה פרוש?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בס`ד שלום לכבוד הרב מה הכוונה שאמרת שלפעמים ריבוי תפילה זה לא טוב?ואיך אני אדע איזהו ריבוי התפילה שלי? 2)האם איוב היה גוי? (ואיך זה מסתדר שדוקא גוי מגיע למעלה שה` עונה לשטן שהוא צדיק ותם)? 3) למה איוב נענש הלא עוול בכפו? האם יכול להיות שזה משום שבפס` מתואר שאיוב היה איש צדיק, תם ובסוף סר מרע- ההפך ממה שצריך להיות לפי הפס` "סור מרע ועשה טוב" ?

תשובה

1. עניתי כל כך , תעיין במאגר התשובות.

2.יש מכה דעות בחז"ל ישנם הסוברים שהיה גויו ויש שיהודי, גוי גם כן יכול להגיע לדרגה של צדקות ותמימות בעבודת השם.

3.לא מובא שזאת היתה הסיבה, זה היה נסיון שהונח לפניו האם יעבוד את השם גם מתוך כך ויחזיק באמונתו, השאלה שמתחבטים בה שהרי צריך חטא כלשהו כדי שמידת הדין תוכל להתפס בו, ועל כך יש אריכות גדולה מה היה חטאו.