שימוש במקרר שיש בו תאורה בשבת

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

אני חוזר בתשובה כשנה ברוך ד`,אך יש כמה דברים שלא הבנתי והם סותרים כבייכול אחד את השני...ואני אתן דוגמאות... 1 אני מכבה את האור במקרר אבל כשפותחים את המקרר אומנם המנורה לא נדלקת,אך כעבור כמה ד`ק המקרר מתחיל לעבוד שוב כי הדלת פתוחה ונכנס אוויר חם...ואז הטרמוסטט נדלק ואיתו המקרר... 2 אותו סיטואציה כאשר נגיד אני בחדר והמזגן פועל(בשעון שבת),אך נגיד הוא מגיע לטמ` 20 ואז שאני פותח את דלת החדר ויש החלפת האווי חם בקר הוא שוב מתחיל לעבוד איך זה מתיישב עם התורה ומה הפתרון לכך... אודה לכם אם תענו לשאלתי בתודה אורטל כהן....

תשובה

שלום

הדבר הרצוי ביותר זה, להקפיד לפתוח רק כשהמקרר דלוק. בזמן שהוא דלוק אין לך השפעה עליו על ידי הפתיחה. כנ"ל לגבי המזגן. במקרה שיש צורך דחוף לפתוח כגון שמחכים אורחים לאוכל או לתינוק אז אפשר להקל בגלל שזה רק גורם לפעולה אחר כך ויש לסמוך ולהקל.