חגים ומועדי השנה

האם מותר לאכול אוכל ששמו בו יין בתשעת הימים?

  • ו' אב התשע"ז

שאלה

שלום וברכה, רציתי לשאול, 1. האם יש בעיה לאכול ממאכל ששמו בו יין בתשעת הימים והיין כמעט לא מורגש, וכן לגבי עוגה ששמו בה יין להשביח את העוגה וטעם היין מורגש האם יש בעיה לאכול מהעוגה בתשעת הימים? (לדעת האשכנזים). 2. האם יש בעיה ללכת למסעדה בתשעת הימים? אשמח לתשובה בהקדם תודה רבה

תשובה

שלום רב,

1. אם הטעם של היין לא ניכר באוכל - אפשר לאכול ממנו בתשעת הימים. ואם ניכר - יש להימנע (נחמת ישראל פרק כג סעיף ח בשם הגר"ח קניבסקי והגר"נ קרליץ שליט"א. וכ"כ בשו"ת שבט הקהתי חלק ד' סימן קנא).

2. מותר לאדם ללכת לבדו או עם אשתו וילדיו למסעדה או בית קפה בתשעת הימים. וכן לצורך פגישה עסקית הדבר מותר, אולם אין ללכת לשם בילוי עם חברים כי זהו בגדר "סעודת מרעים" שיש להימנע ממנה בתשעת הימים (ראה ערוך השלחן אורח חיים סימן תקנא סעיף ח).

בברכה,

הלל מאירס