שאל את הרב - כללי

גורל הגר"א, מהו?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

מהו גורל הגר"א? ומתי יש צורך לששתמש בו?

תשובה

הגרא - זהו הגאון רבי אליהו מוילנא. שהיה קדוש עליון ביותר בקיא בכל התורה כולה. שכל דורו ומימיו חלים ורועדים מתורותו וגדלותו.

מקובל ממנו שישנו סוג חיפוש בתורה שנותן מענה לשאלה שנזקקים לה. היה מקרה כזה לפני כמה עשרות שנים. כאשר היו צריכים לזהות את חללי שיירת הל"ה, וכיוון שחיללו את גופתיהם לא היה ניתן לזהותם. ר אריה לוין המכונה" רב האסירים" עשה גורל הגר"א וכל נפטר יצא לו פסוק שהיה בו את שמו מפורש או רמז שלא ניתן להערער ביחס שלו לאחד משמות הנפטרים. ישנו רישום של כל סדר התהליך והפסוקים שעלו לכל נפטר . מתי מעט יודעים בדיוק כיצד נעשה הגורל.