רחיצה בשבת במים חמים

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

כבוד הרב!!! אדם שעשה עוונות במשך היום ואז בסוף היום בלילה כשכבר הולך לישון מיצטער על כך מה עליו לעשות כדי לתקן זאת? האם מותר להיתקלח בשבת במים חמים? האם מותר לנגב משהו רטוב בשבת? האם מותר לבחור בגדים בשבת?

תשובה

1. להרהר בתשובה על חטאיו.

2. אם מצטער מהחום מותר בצונן כל גופו, אבל בחמים רק ידיו ורגליו. וגם זה רק מדוד שמש כמובן. תינוק או חולה מותר כל גופו בחמים מדוד שמש.

3.דבר רטוב שנשפך יקח בגד מלוכלך או סמרטוט ויניח על הרטיבות,וירים אותו אבל להזהר מאד לא לסחוט את הבגד או הסמרטוט.

4.אם זה בין קולבים אין בעיה. כאשר זה בגדים מונחים אחד על גבי השני יקח את הבגד שרוצה מתוך החבילה, אבל ירים את שאינו רוצה ואז יקח את שרוצה.