חינוך ילדים

האם ללכת עם חברה להופעה לא צנועה?

  • כ"ט סיון התשע"ז

שאלה

הבטחתי לחברה לבוא איתה להופעה של זמרת. עברו שלושה חודשים, ומאוד התחזקתי מאז, וכבר לא מעוניינת לראות מראות לא צנועים .נאלצתי לשקר לה שאני אהיה עסוקה בעבודה . איך מתמודדים עם זה שמרגישים שאנשים מאוכזבים מאיתנו , איך לדעת להגיד ״לא ״בלי להרגיש יסורי מצפון ואיך לשכנע את עצמי לא להיכנע? כי אני מסוגלת ללכת אך ורק כדי לשמח אותה למרות שאותי זה לא מעניין כלל..

תשובה

שלום וברכה

טוב מאוד עשית שהתחמקת מהליכה להופעה זו. כך צריך לנהוג וזהו הדרך הנכונה לא לריב ולא לשכנע אלא להתחמק בתרוצים.

העיקר שבורא עולם מרוצה ממך ושמח בך ואין לך להתייחס למחשבות בני אדם שגם הם חייבים לעשות רצון אביהן שבשמים.