כתיבת תפילין ע"י אדם לא מוכר

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שמעתי מהרב עובדיה יוסף שליט"א שהסופר שכותב חייב בכל פעם שהוא מזכיר שם השם חייב להגיד שהוא מכוון שהוא כותב שם מיוחד לא כמו כל המילים ולכוון שהוא מכוון להוציא מצוות תפילין ומי שקונה תפילין מסתם אדם שלא כיוון זה פסול עכשיו אם קניתי מאדם שלא כיוון מה אני יעשה מה שאני עשיתי זה פסול כל התפילות שלי לא נתקבלו ובמובן שאני לא ידעתי שהוא לא כיוון מה עושים ??

תשובה

כל עוד האדם שכתב את התפילין הוא אדם דתי אין צורך לחשוש לכך. אך אכן להבא כדאי לברר מי הסופר כדי שתיהיה בטוח שהתפילין או המזוזה נכתבו בקדושה וטהרה ולפי כל ההלכות שצריך בעשייתם.