שמירת השבת, כיצד?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

אני רוצה לשמור את השבת. אני משתדלת להדליק נר שבת לפני כניסת השבת, לא להדליק מוסיקה וטלויזיה וכן לא ליצור/לצייר/לכתוב ולנהוג ברכב. מקפידה לקרוא את פרשת השבוע. אנו עורכים קידוש בליל שישי. משפחתי מסורתית ולכן אנו כן נוהגים לנסוע לטייל בשבת/לבשל. אני חשה שאני כן שומרת שבת אך בעיני החברה אם אני נוסעת ברכב- אני מחללת אותה. האם אני שומרת או לא- והרי אני אינני נוהגת ברכב. כמו כן לגבי צפייה בטלויזיה שאני לא הדלקתי אותה. מקווה שהבנתם את שאלתי. תודה.

תשובה

שלום

בשבת ישנה הקפדה של התורה ביחוד על ענין מראית עין. ואדם נדרש לא לבצע מלאכות בשבת שלמתבונן מהצד נראה הדבר כאילו חילל שבת.

 נסיעה ברכב אפילו שלא הניסע מדליק את הרכב היא חילול שבת ממש .

צפיה בטלוזיה אסורה משום מראית עין בלבד. מצווה הנעשית מתוך צער וביחוד מצוות השבת ששקולה כנגד כל התורה שכרה רב מאד וכדאי מאד להדר ולחזק בשמירתה .