יש התר לזרוק אבנים בשבת?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

1. רציתי לדעת איזה היתר היה לחרדים שיידו בזמנו אבנים בכביש בר אילן בי-ם על מכוניות שנסעו בשבת, אם בכלל היה היתר שכזה? ואם לא כיצד הם מחללים שבת בפרהסיה וגורמים לחילול שם שמיים. 2. איך בודקים כשרות של כדורים? תודה ותזכו למצוות.

תשובה

1. אין היתר להרים אבן בשבת,וכל שכן לזרוק על רכב שזה אסור גם ביום חול משום פיקוח נפש. אין היתר לעושים כך,ואמונתם מוטלת בספק,לרוב זה נעשה או על ידי נוער שוליים או על ידי ילדים כאשר הרבנים קראו וקוראים לציבור למחות ביד העושים זאת ולמונעם ממעשים מגונים אלו.

2. כדורי ויטמנים יש לבדוק את כשרותם,וישנם כדורים שמופיע עליהם אישור של ועדת כשרות. כדורים הניטלים לרפואה אין צורך לבודקם ,ביחוד אלו הניטלים על פי מרשם רופא שחובה ליטלם לרפואה.