איך מבטאים את המילה על ידך?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בס"ד אני שוב כותב לך כי אני טעיתי שכתבתי בפרשיות של התפילין . הכוונה שלי היתה בפרשת קדש לי בכור . "והיה לאות על ידך ילזכרון בין עיניך וכו`...." האם צריך לקרוא את האות ד בשווא נח או בשווא נע. תודה רבה לכם מראש .

תשובה

שלום

השווא הוא שווא נע. ישנם היום סידורים בשוק שמסומן מתחת לכל שווא האם הוא נע או נח,לכן רצוי להתפלל מתוך סידור כזה, זהו הידור במצוות תפילה ובזכות תפילה יותר מדויקת להענות יותר.