עליה לקבר בשלושים לכהן

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב, שמי יאיר ואני כהן ואלו שאלותי. עוד לפני שהתחלתי להתחזק ברוך השם, פקדתי את קבריי סבי, סבתי ודודי, ביום הקבורה וביום השלושים לפטירה. כעת אני מבין את חומרת המעשה למרות שידעתי ברופפות שאסור. הכיצד עליי לטהר עצמי? בשנים האחרונות סבי וסבתי הופיעו לי כמה וכמה פעמים בחלומות, פעמים אחדות הצלחתי להבין לפחות חלק ממהות החלום בצורה מבהילה, אך ברוב החלומות סבי הופיע בצורה שמאפיינת כמי ש"לא טוב לו למעלה", האם אני נכדו יכול לעזור לו מפה (האבא לא אומר קדיש 5 וחצי שנים לפטירה). ושאלה אחרונה מצטער על העומס, האם אני לא אוכל לפקוד ציונו של רבנו נחמן ז"ל בניסעה המתוכננת, האם אוכל להתקרב לציון (כמה מרחק), והאם זה עשוי להשפיע על התיקון לרעה? מצטער על העומס ומחכה לתשובה, יאיר.

תשובה

כיום אין דרכי טהרה,ועלינו להמתין לבוא משיח צדקנו ואז כולנו נטהר. נכד יכול לומר קדיש על סבו ,וכן רצוי,כיון שהוא מזרעו ממש ,והרי זה כמו אמירת בן על אביו.

וכן ניתן ללמוד משניות ועוד. כמובן שככהן אסור לך להכנס לבית קברות ,וכן לציון ר נחמן ,ר נחמן לא כתב דבריו לכהנים,ואין לך מה לדאוג אינך מפסיד ממעלתך ככהן.