להיות חופשי?!

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום. אני בן אדם דתי ומאמין. שמעתי, שישנם אנשי "מדיום" שתקשרו עם "אישיות מהעולם הרוחני" והם אמרו להם, שאלוהים רוצה שניהיה חופשיים, זאת אומרת שאין איסורים כאלו כמו שכתוב בתנ"ך. יותר מידי אנשים אומרים את זה, הרבה אנשי מדיום. אני עדיין מאמין בתורה ובתנ"ך. אני רק רוצה שתסבירו לי בבקשה את הסטירה הזו. תודה

תשובה

ראשית כל תרשה לי לפקפק בנכונות המקרים, אך אפילו אם נתייחס לטענה, מה אומרת ההגדרה חופשי? אולי לגנוב ככל העולה על רוחנו ? לרצוח את השכנים שלנו? לפגוע אחד בשני וכו.

מובן שהדבר אבסורדי, רצון הבורא אם נגדיר את זה כחופשיים, חופשי מיצר הרע מנטיות מגונות ,מחוסר שליטה וניווט לחיינו, התלמוד כותב אין לך בן חורין אלא מי שעוסק בתורה, רק מי שחי על פי התורה ונמנה על לומדיה ,ראוי לתואר בן חורין וחופשי, כל השאר זהוי פריקת עול ושיעבוד לתאוה החומרית ,והדברים פשוטים למתבונן.