על מה אדם נענש?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

הרי זה לא שהוא עשה משהו רע הוא פשוט לא מצא אדם שישכנע אותו אז על עבירות שבין אדם לחברו ברור לי למה נענש בחומרה אך על חוסר אמונה מדוע?

תשובה

כי האמת הפשוטה היא שלא צריך הוכחות לאמונה בהשם ולחיפוש המטרה בחיים, אברהם אבינו האמין בהשם גם בלא סמינר של ערכים , זהו השכל הישר של כל אדם המתבונן בבריאה ושואל מי עשה את זה ? ולמה ?

ואיך זה כ"כ מסודר? יסוד האמונה טבוע בלבו של כל אדם מימי בריאתו ,והתחזק עם מעמד הר סיני, ששם נגלה השם לעינינו , אם אדם לא מאמין ולא מחפש הוא יתבע על כך,כמובן שיש חילוקי דרגות ברמת התביעה , וישנו מושג של תינוק שנשבה, ביחס לדברים שלא יכל לדעת מסיבות מקום מגורים וכדומה.