שאל את הרב - כללי

בשר וחלב פירושים0

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

איפה רשום שאסור לאכול חלב ובשר ביחד. נכון כתוב לא תבשל גדי בחלב אימו אבל זה לא אומר לא לאכול חלב ובשר ביחד . אז מה אלוהים שכח לכתוב את זה בתנ´ך ??? אלה פירושים שלנו לא של אלוהים .

תשובה

שלום וברכה

שלושה פעמים נאמר בתורה לא תבשל גדי בחלב אמו, ואמרו חכמים לפי הנמסר להם איש מפי איש עד משה רבינו שקיבל מהקב"ה, שהסיבה שנכתב בתורה שלו שפעמים איסור זה, הוא

א, לאיסור בישול, דהיינו שאסור לבשל בשר עם חלב.

ב. לאיסור אכילה, דהיינו שאסור לאכול בשר שבושל בחלב.

ג. לאיסור הנאה דהיינו שאסור להנות בשר שבושל בחלב.

פירושי חכמים שנאמרו לתורה הינם כולם מפי משה רבינו.

התורה ניתנה לנו תורה שבכתב, ותורה שבעל פה, כאשר התורה שבכתב מתפרשת ע"י התורה שבעל פה.

  לאכול בשר וחלב יחד שלא בושלו יחד, אסורים רק מדרבנן שלא יבואו לבשל או לאכול בשר וחלב האסורים מן התורה.

חובה עלינו לציית לכל דברי חכמים שנצטוו מהבורא לתקו תקנות שלא יעברו על דברי התורה.

בברכה - בנימין שמואלי