שאל את הרב - כללי

איך אפשר לשמור שבת מתוך אהבה ולא מתוך פחד

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

אני שומרת שבת כבר שנתיים ואני גרה בבית חילוני בזמן האחרון בשבת אני נכנסת לעצבות בגלל מחשבות ולכן חשבתי שאולי אני לא ברמה של לשמור שבת ולכן פשוט הפסקתי לשמור שבת ואני רוצה לדעת אם אני צודקת או לא בבקשה תענו לי כמה שיותר מהר ואם לי איך לשמור שבת בכיף ובלי פחד אלא מאהבה

תשובה

שלום וברכה

אין יהודי שאינו ברמה של שמירת שבת.

היצר הרע הוא זה שמכניס אותך לעצבות בכל שבת כדי שתפסיקי לשמור את השבת, ואל תתני לו להצליח בכך.

השבת היא מקור הברכה, וכל שומרי השבת ניזונים משפע רוחני טהור וגם הגשמיות שלהם היא בדרגה אחרת לגמרי, כל השבוע מתנהל אחרת בזכו שמירת השבת.

כדי שהשב תהייה יותר כיפית מומלץ מאוד ללכת לבית הכנסת לתפילה בערב שבת דבר שמוסיף הוד ויופי לשבת.

כמו כן מומלץ ביותר לשמוע את ההרצאות באתר על עניין השבת, דבר שיוסיף לך המון בהבנת מעלת השבת.