זוגיות

נישואים ברבנות

  • כ"ג שבט התשע"ז

שאלה

שלום כבוד הרב, ביום חמישי האחרון חברה שלי "התחתנה" עם בחור כהן. עם ערכו "חופה" בלי רב והחליפו בינהם טבעות. יש לציין שהבחורה היא גרושה ולאחר שנודע להם כי אינם יכולים להתחתן ברבנות אז ויתרו על זה.. הבחורה נמצאת כרגע בחודש השלישי להיריון.. אם יש דרך להתיר להם להתחתן כדת משה וישראל? כי הרי היא כבר בהיריון ועדיף שיתחתנו מאשר שימשיכו לחיות יחד ורק לצבור עבירות.. הם אמרו שבמידה והיא כן יתירו להם להתחתן ברבנות אז הם יעשו את זה יש לציין שאמא של הכהן התחתנה עם אבא שלו כשהייתה בהריון גם כן, אז אולי הוא פסול מכהונה? תודה על התשובה..

תשובה

שלום וברכה

אאם הבחור הוא כהן אין כל דרך להתיר להם להינשא זה לזה והם חיים כעת באיסור. הילד הזה שיוולד אינו כהן מאחר והוא נולד באיסור, הבנות שלהם או של בניהם אחריהם גם כן יהיו אסורים לכהנים.

גם אם הבחור נולד על ידי הריון לפני קידושין אין זה פוסל אותו מכהונה.

ניתן לבדוק אם הקידושין הראשים של הגרושה היו תקפים באמת הלכתית או שהיה שם איזה פסול. אם הםה רוצים בכך נא למסור לנו מס' טלפון של אחד מהם בהסכמתם ונשתדל לחזור איליהם לבדיקת הצדדים.

בהצלחה,