אמונה

בשמחה תמיד

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב. רבי נחמן אומר להיות בשמחה תמיד. וגם אם יש משהו שמפריע לי או ייסורים כלשהם בכל זאת אני צריכה לקבל אותם באהבה ולהודות לה" אבל איך אני יכולה לשמוח כשאני רוצה שזה ישתנה? הרי יש לי זכות להתפלל ולבקש מה" שיסלח לי וגם אומרים שבכי מכל הלב פותח שערי שמיים אז אם אני ממש רוצה לבקש משהו מה" איך לעשות זאת בדרך הכאב והבכי לה" או מתוך שמחה?

תשובה

שלום וברכה

פעמים רבות הייסורים אכן באים כדי לעורר אותך לתשובה ולאחר התשובה הייסוירם מתבטלים, ועלייך להיות בשמחה שקבלת ייסורים אלו שעוררו אותך להתקרב לבורא עולם, ואין טובה גדולה יותר מזה.

בברכה- בנימין שמואלי