האם מותר להשתמש בבצל ירוק קלוף שעבר עליו הלילה?

  • י"ג חשון התשע"ז

שאלה

האם בצל ירוק שראשו חתוך מותר באכילה במידה ועבר עליו לילה? ומה הם שאר הירקות שאסור שיעבור עליהן לילה? הידועים לי הם בצל, צנון, פלפל חריף. תודה רבה

תשובה

שלום רב,

1. האיסור לאכול בצל קלוף שעבר עליו הלילה, הוא דווקא בבצל סתם, אבל לא בבצל עלים הנקרא בצל ירוק (מעשה איש חלק ב' עמוד קלו שכן העיד הגאון רבי שמריהו גריינימן זצ"ל בשם דודו מרן החזון איש זצ"ל. אמנם יעויין להגר"נ קרליץ שליט"א בספר חוט שני ענייני סכנה עמוד עח, ובספר גם אני אודך על עניינים שונים חלק ב' עמוד ח בתשובת הגר"ח קניבסקי שליט"א).

2. אין לאכול שום או בצל או ביצה קלופים שעבר עליהם הלילה, אלא אם כן נשאר עליהם חלק מהקליפה או השורש, או שהיו מעורבים מראש בתוך מאכלים אחרים - ראי http://www.hidabroot.org/question/100062

3. יש נוהגים להקפיד גם שלא לאכול צנון קלוף שעבר עליו הלילה, אולם אין לזה מקור ברור (יעויין בספר שמירת הגוף והנפש חלק א' סימן ג סעיף ג ובהערה שם).

4. לא ידוע על חשש בפלפל חריף שעבר עליו הלילה.

בברכה,

הלל מאירס