חינוך ילדים

חינוך הילדים מגיל קטן

  • ט' חשון התשע"ז

שאלה

שלום לכבוד הרב , הייתי רוצה לדעת מבחינה הלכתית ובכלל מתי טוב [מבחינת גיל] לחנך את הילדים לדברים הבאים : - לחבוש כיפה - להלביש את הילדה בצניעות [ולא במכנסיים] - לנטול ידיים - לקרוא קריאת שמע שלפני השינה - לברך ברכה לפני האוכל - ללכת לבית הכנסת עם האמא / האבא , וכו'.. תודה רבה ושבת שלום .

תשובה

שלום וברכה

נטילת ידיים בבוקר יש לחנך מגיל צערי מאוד אף לפני שהילד מבין. קריאת שמע שעל המיטה גם ראוי לקרוא עים הילד בגיל צערי מאוד אף אם אינה קוראת יחד עעם האם,יש לקרוא את קריאת שמע עם הילד לפני השינה.

 כל שאר המצוות יש לחנך כל ילד וילד לפי הבנתו זה בערך בין הגילאים שש ותשע כל דבר ודבר כאשר מרגישים שהילד יכול לקבל את הדברים.

לקחת את הילד לבית הכנסת  רק כאשר הילד יכול לשבת בשקט שלא יפריע לשאר המתפללים.

בהצלחה,