שאל את הרב - כללי

התורה הקדושה שלנו

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

אני אשה מאמינה ברוך ה` אך אמרו לי שטוב לשאול ואדם ששואל אינו נחשב לאפיקורס חס וחלילה שאלתי היא: אומרים שאלוקים נתן למשה את התורה בהר סיני, לא רק את לוחות הברית אלא את התורה כולה ואני שואלת אם העם ידע כבר את העתיד כמו למשל קורח ועדתו איך הם לא פחדו לחטוא הרי הראו להם שהאדמה תבלע אותם? להם הם לא שינו את דרכם? או אולי לא ידעו את העתיד?

תשובה

שלום רב!

שאלה טובה;

התשובה היא שאמנם משה קיבל כל התורה כולה מהר סיני, אך לא מסר מיד הכול לבני ישראל אלא בהדרגה ובשלבים, לפי התפתחות העניינים בשטח, על פני ארבעים שנותיהם במדבר.

ברכה והצלחה;

יעקב משה