שמירת שבת.

  • כ"ב תמוז התשע"ו

שאלה

שלום כבוד הרב, אני גר בארה"ב ונמצא בתהליכי חזרה בתשובה כבר כמעט חודשיים, התחלתי לשמור את השבת לפני 3 שבועות ובשבת האחרונה לא הצלחתי לשמור את הכל בגלל עניין הטלפון והסיגריות שממש קשה לי עם עניין הסיגריות, לצערי הרב אני נמצא במקום בלי יהודים כלל ואין לי עם מי להתייעץ לגבי עניין השבת. רציתי לבקש מהרב טיפ קטן איך לשמור את השבת ואם להתחיל לשמור על הכל או לאט לאט .

תשובה

שלום וברכה

בוודאי שיש להשתדל ולהתאמץ בעז"ה לשמור את כל השבת. בעז"ה כפי שבצלחת לשמור את שני השבתות הראשונים כך בעז"ה תזכה לשמור את השבת הזו הבעל"ט.

כדי להצליח לשמור את השבת יש לך לחלק את השבת בלב לכמה חלקים ולקבל על עצמך לשמור על חלק בפני עצמו ולא הכל בבת אחת.
כגון תקבל על עצמך שעד השינה אתה לא מעשן. וכן בבוקר מאז שאתה קם עד הצהריים אתה לא מעשן. וכך פעם שלישית. גם אם תעלה לך תאווה לעשן תגיד לעצמך לא עכשיו רק לאחר שאני אקום וכך תתגבר על התאווה והמשיכה הזו. בדרך כלל בתחילת המשמרת הבאה של שמירת השבת לא תהיה לך התאווה הגדולה הזו ותוכל להתחיל את שמירת השבת חלק ב' וכך תעשה בחלר ג' ובעז"ה תשמור את כל השבת במלואה.

חשוב לדעת שאף אם תיפול חלילה ותעשן אל תיפול ברוחך ותתייאש, אלא מיד לאחר העישון תתחיל מחדש את שמירת השבת הלאה. לא זו בלבד גם באמצע הסיגריה תנסה להפסיק ולהניח את הסיגריה וכך מהר מאוד תתרגל בקל לשמירת השבת במלואה.

אמליץ לברר אם יש בית חב"ד קרוב לאיזור מגוריך שתכול לשהות שם בשבת ובעז"ה גם זה יקל עליך מאוד.
אשמח להתעדכן לאחר השבת ולסייע לך עוד כדי שבעז"ה תשמור את השבת במלואה כראוי.

אשריך ואשרי חלקך שזכית להיות משומרי השבת.
והנני בברכה ובהערכה רבה