חינוך ילדים

איך אצליח לגדל את ילדיי בעולם כזה?

  • כ"א תמוז התשע"ו

שאלה

שלום הרב, אני נשואה עם 2 ילדים קטנים. לאחרונה החלו לעלות בי פחדים בקשר לגידולם. אני שומעת על כל כך הרבה צער של אנשים מילדיהם, תרבות רעה ששולטת בעיקר בגיל ההתבגרות, כול החשיפה לתקשורת ואינטרנט, הדור שלנו כול כך קשה... בנוסף יש הרבה בעיות התפתחות לילדים הפרעות קשב, אוטיזם ומה לא.. נראה שהכול מפחיד ולא טוב ואין נחת בלב. שלא לדבר על המצב הביטחוני בעולם כולו, התחושה של הקץ המתקרב.. אני פשוט מתמלאה פחדים.

אני רוצה עוד ילדים אך ממש חוששת מההתמודדות הזאת! איך מגדלים ילדים בריאים בגופם ונפשם בדור קשה כזה? איך מגנים עליהם מכול הרוע הזה? הנושא ממש מעציב אותי לאחרונה ומטריד את מנוחתי... אודה לתשובתך.

תשובה

שלום וברכה

העצה להינצל מצער גידול בנים היא באמצעות הרבה תפילות בכל יום שהילדים יגדלו כראוי בתורה ויראת שמים ניתנת צדקה כל יום לעילוי נשמתרבי מאיר בעל הנס לזכות הילדים, לשלוח את הילדים לחינוך ירא שמיים מובהק, להרבות אהבה וחיבה לילדים וכמובן להתנהג בעצמינו ביראת שמיים תוך ריחוק מכל חיבור לדברים לא כשרים. שילוב כל אלה מועיל מאוד לזכות לילדים יראי ה' ותלמידי חכמים.

בברכה שתזכי לבנים ובנות יראי ה' העוסקים בתורה ובמצוות,

בנימין שמואלי

מה השקפת התורה על ילודה?

מה עדיף - רווחה כלכלית או ריבוי ילדים?