האם אפשר לקרוא לבת תפארת?

  • ו' אייר התשע"ו

שאלה

בשעה טובה ובנס גדול נולדה לנו תינוקת וחשבנו על השם תפארת (היא נולדה גם בחמישי בלילה שזה השבוע של תפארת בספירת העומר). האם זה שם טוב? או עדיף אבישג או אלישבע? תודה רבה

תשובה

שלום רב,

יש מי שאומר שהשם תפארת טוב לבת (ישועות מרדכי עמוד 118 בשם הרב מרדכי אליהו זצ"ל), ויש מי שאומר שאינו שם טוב (יעויין ספר שמות בארץ עמוד קעח בשם הרב חיים קניבסקי שליט"א), ולכן עדיף לקרוא אבישג או אלישבע שהם שמות טובים לכל הדעות.

בברכת מזל טוב ורוב נחת,

הלל מאירס