האם מותר לי ללמוד תורה

  • א' אייר התשע"ו

שאלה

שלום הרב,אני בעל תשובה כ10 שנים,במהלך הזמן הסתבכתי בחובות וכיום אני בעל חוב של שני מיליון שייח ל20 נושים,,ואני גרוש,משלם דמי מזונות 3900,אני עובד בשני עבודות,הענין הוא שאני גק אצל הורי ויש אינטרנט,והאמת שאני נופל בברית קדש בגלל זה,רציתי פשוט לברוח לישיבה וללמוד תורה קדושה ולעבוד רק עבודה אחת,,שבעצם אני יוכל ללממן את המזונות,וגם בלאו הכי אני לא מצליח לשלם את החובות,אנ יכול רק לטפטף מעט איזה 300 שייח בחודש לכל נושה,,אבל הענין הוא שאני גר אצל הורי,ויש תאינטרנט,ואם אני ישכיר דירה אז הכסף ילך על ההשכרה,אז חשבתי לנכון ללכת לישיבה וגם להתחק בתורה הקדושה,,או שעלי לגור אצל הורי עם כל המכשולים ורק לטפטף כסף,אבא שלי מנסה לסגור לי את החובות באיזה 400 אלף שייח אם הם יסיכמו מה טוב,אני מבובל ולא יודע מה עלי לעשות,נפשי חשקה בתורה

תשובה

שלום וברכה

לא הבנתי למה לא ללכת ללמוד תורה. בוודאי מומלץ ללכת ללמוד תורה ובשכר זה הקב"ה יפתח לך שערי רווחה בעז"ה.