הבהרה לעניין הכשרת מיני בר

  • י"ב ניסן התשע"ו

שאלה

מה שכתב הרב שמואלי לגבי הכשרת מיני בר [שאינו זקוק הכשרה] לכאורה אינו נכון. במקומות רבים משתמשים במכשיר לכנת מרקים מאבקה שהם חמץ גמור או קפה דגנים [בפרט במקומות עבודה] ואם שמים קודם את האבקה בכוס יש כאן שאלה של ניצוק ובפרט בפסח. ולכאורה בכזה מכשיר בוודאי אין להשתמש בחמים בפסח. ומצוי בבתי חולים.

תשובה

שלום וברכה

תודה רבה על הערתך.

אנחנו מדברים במיני בר בבית שבדרך כלל אין כל חשש.

מי שמשתמש בדרך כלל למזיגת מים על חמץ אין להשתמש במים החמים כלל בפסח ואף במים הקרים ראוי לא להשתמש כי כל הכלי יכול לקבל אדי חמץ ואין אפשרות להכשיר כל כך והרוצה להשתמש יערה מים מכלי ראשון על הברז ועל הדופן הסמוכה לברזים וגם יפח את הרז של המים החמים לדקה.