בדיקת חמץ>>>>>

  • י"א ניסן התשע"ו

שאלה

בס"ד שלום לכבוד הרב, אני יודע שלכתחילה צריך לעשות בדיקת חמץ ביום חמישי בערב אחרי תפילת ערבית. אבל אנחנו עדיין לא הספקנו להכין הכל ויש הרבה חמץ בכל מקום בבית. אני לא יודע אם נספיק עד הזמן הזה. 1. האם אפשר לבדוק גם ביום שישי עצמו במשך היום? ואם כן עד איזה שעה? 2. אם כן אז ישר אחרי זה לעשות ביעור חמץ? תודה רבה וחג שמח, רועי

תשובה

שלום וברכה

עם שיקעת החמה של יום חמישי יש לעזוב הכל ולסדר את כל החמץ בבמקום מיוחד שתמכרו לנכרי ולנקות את הבית ולעשות בדיקת חמץ בליל חמישי. אין לאחר את הבדיקה אוסור להתעסק בשום דבר חוץ מבדיקת חמץ . רק לאחר סיום בדיקת החמץ תוכלי להיות עסוקים בדברים אחרים.