סוכרת בליל הסדר

  • ב' ניסן התשע"ו

שאלה

שלום וברכה, הנני חולת סוכרת מסוג 2 , לוקחת באופן קבוע כדור גלוקומין וב"ה משתדלת מאד לשמור על איזון ערכי הסוכר בדם. כידוע, מצות ויין הם עתירי קלוריות ופחמימות ואסורים לצריכה לחולי סוכרת. אבקש לדעת מרב הבקי בסוגיה כיצד עלי לנהוג בליל הסדר בכל הנוגע לאכילת שיעור מצה כדי יציאת חובה ושתי'ית יין כנ"ל. ברור שההמלצה מהרופאים היא להימנע מצריכתם כדי חלילה לא להגיע למצב של יציאה מאיזון על כל המשתמע מכך. תודה מראש וחג שמח וכשר לכל עם ישראל!

תשובה

שלום וברכה

אם את מאוזנת בדרך כלל תשתי בכל כוס כ50 מ"ל ותאלכי שלשוה פעמים כזית מצה.

פעם אחת בתחילת הסדר וכזית אחד לכורך (בשעת הדחק ניתן לקחת פחות מכזית) וכזית אחת לאפיקומן.

בעז"ה תעברי את ליל הסדר בשלום.

בברכת בריאות איתנה